„Това е безспорно най-полезната книга по управление на бизнеса, издавана у нас през последните 30 години!“ Тази оценка дава председателят на Българска асоциация по маркетинг проф. д-р Веселин Благоев на книгата на ректора на Икономическия университет във Варна проф. Евгени Станимиров „Многомерна стратегия за вашия бизнес“, която ще бъде представена в Русе на 21 юни, вторник, от 18 часа в зала „Европа“ на Доходното здание. 
„Имахме нужда от такава книга, в която чрез ясен език и с богати примери се описва конкретно и задълбочено логиката и технологията на разработката на стратегия за всеки бизнес!“, допълва проф. д-р Боян Дуранкев.
„Правилните въпроси наистина са съществена част от решенията. Ще ги намерите тук, но освен тях даваме и отговори (съображения и препоръки), които са многократно проверени и доказано работещи в различни бизнеси - биопродукти, строителство, продажба на мебели, битова електроника, услуги, производство и продажба на цимент и много други. Как да изградите многомерна - стъпка по стъпка - стратегия за вашия бизнес и всичко да бъде пречупено през призмата на ефективността и възвръщаемостта на инвестициите. Правенето на бизнес много прилича на красива музика - за да въздейства, е необходим синхрон между инструментите. Ще научите как да настроите вашите стратегически инструменти и да синхронизирате тоновете им, за да постигнете желаните бизнес резултати“, се казва в анонса за книгата.
Освен ректор на най-старото висше търговско училище в България, проф. д-р Евгени Станимиров е в управителните съвети на Съюза на икономистите в България, Асоциацията на специалистите по корпоративна социална отговорност, Варненски цифров иновационен хъб и член на контролната комисия на Българска асоциация за развитие на мениджмънта и предприемачеството. Наред с това е и бизнес консултант с над 60  успешно приключени проекта. Като маркетингов експерт е участвал в над 35 проекта, финансирани от ЕС и Световната банка.
Това е само част от визитката на проф. Станимиров, но и тя е повече от достатъчна, за да покаже, че авторът на „Многомерна стратегия за вашия бизнес“ е сред най-добрите експерти в тази сфера, а съветите на такива хора показват пътя на успеха.