Туроператори, музеи, институции и общини ще се представят на 43 щанда в Доходното здание по време на Седемнайсетото туристическо изложение „Уикенд туризъм“ и съпътстващия го фестивал на туристическите анимации от четвъртък до събота в Русе.
В централната градска градина посетителите ще видят различни занаяти и демонстрации на майстори от цяла България. Ще има шах за деца, стена за катерене, „Ретрофото“, вертикална въжена площадка, рисуване с къна и уроци по класически танци. 
Своите кулинарни умения ще покажат Иван Звездев и Петър Атанасов заедно с учениците от Професионалната гимназия по туризъм в Русе. Вечерта ще приключи с изпълнения на русенската етно група „4етри“, последвани от концерт на Миро. 
Шеф Ради Стамболов ще се изяви във втория ден от програмата на „Уикенд туризъм“. Той ще представи сладолед „Гараш“, измислен специално за Русе - градът, в който през 90-те години на 19 век е създадена прочутата едноименна торта от кулинарните умения на Коста Гараш. 
Програмата включва и „Биг бенд парад“, в който ще се включат формации от Габрово, Ботевград, Троян, както и Общинският духов оркестър на Русе.
Кулинарното състезание за младежи „Като шеф готвачите“ ще се състои в последния ден от изложението.
В концерта за закриването се изявят Павел и Венци Венц, Тита и Криско, ученици от професионалната гимназия по облекло ще демонстрират футуристично светещо модно ревю, ще има и лазерно шоу.
Туристическото изложение „Уикенд туризъм“ и фестивалът на туристическите анимации се организират от Община Русе и с подкрепата на Министерството на туризма.