Новият футболист на „Дунав“ Мартин Петков отказал оферта от „Септември“ /София/, научи „Утро“. След като се разчу по медиите, че юношата на „Левски“ е на път да продължи кариерата си в Русе, хора от щаба на софийския клуб почнали да го уговарят, че мястото му е в отбор от Ефбет Лига. Петков бил категоричен: „Дадох вече дума на „Дунав“ и няма как да се отметна!“.
Както писа „Утро“, той парафира в сряда договор за две години.
А капитанът на отбора Диян Димов изрази удовлетворение от завръщането на Мартин Костадинов. Юношата на „Черно море“ игра преди две години за русенския отбор, след което премина в „Арда“.
„Костадинов може да играе на доста позиции - ляв или десен бек, централен защитник, опорен халф. Универсален футболист. Освен това е кротък, възпитан и добър човек. Младите ни играчи трябва да растат покрай такива футболисти“, каза Димов за „Утро“.
Самият той все още се чувствал добре физически.
„Вече съм на 37 години и разликата почна лека-полека да се усеща. Нямам претенции да съм титуляр. Нека отборът да върви, пък аз ще съм доволен да играя по 30 минути“, каза капитанът.
Диян е известен като железен режимлия. Никога през живота си не е пушил, не употребява газирани напитки, подбира внимателно храната си, а като истински професионалист не си ляга по-късно от 22 часа.