Пиесата „Юзър“ на русенския театрален шеф Боян Иванов и колегата му режисьор и актьор Алексей Кожухаров е селектирана от един от най-реномираните европейски форуми за драматургия Eurodram - Европейската мрежа за съвременна драматургия и превод, като част от платформата „ПроТекст“.
„Юзър“ ще бъде показан този четвъртък, 9 юни, в новото столично пространство за култура Топлоцентрала, в програмата на Фестивала за нова драматургия, организиран от „Гьоте институт“.
В центъра на представлението е обикновеният човек с неговите зависимости от черния екран - на смарт телефона, на компютъра.
С чувство за хумор около главния герой се завъртат едни от най-непосредствените теми на ежедневието ни. Колко време можем да издържим, без да си погледнем телефона за съобщения? Можем ли да излезем победители в битката с алгоритмите на мрежата?
Спектакълът завършва в точката, където е започнал на шега, но след всички комични ситуации, завръщането към началото вече не звучи толкова забавно - да наблюдаваме нещата, които ни се случват, през екрана на телефона е колкото парадоксално смешно, толкова и драматично.
Боян Иванов и Алексей Кожухаров започват съвместното си творчество с представленията „Отвътре“ и „Мисия Отело“ в Драматичен театър Пловдив. „Юзър“ е техният най-дълго създаван съвместен проект - почти две години. В представлението по текста Боян Иванов е режисьор, а Алексей Кожухаров изпълнява централната роля.