Отборът на „Дунав“ /Батин/ спечели за втора поредна година първенството в Регионалната футболна лига. И го направи по същия начин като в предишния сезон - равенство в редовното време /0:0/ срещу „Младост“ /Екзарх Йосиф/ и след изпълнение на дузпи. Другата прилика бе, че герой на финала отново беше вратарят на батинчани Пламен Сашев.
Мачът на Градския стадион мина при равностойна игра и характерни за този тип дуели искри между футболистите от двата тима. Малко преди края на двубоя съдията Борис Попов изгони двама футболисти на „Дунав“ - Александър Иванов и Айгюн Ешерефов.
Дузпите бяха шоу - 11 изпълнители от двата тима, 11 точни изстрела!
При повторното завъртане на рулетката „Младост“ изпусна една дузпа, а вратарят на батинчани Сашев хвана два удара. Самият той се нае да бие на два пъти и прати топката в мрежата.
И ето ти нова драма - след края на мача управата на „Младост“ се закани на подаде жалба.
Защо? Защото според клубните шефове наредбата за изпълнение на дузпите от останалия с 9 футболисти отбор на „Дунав“ не е спазена. Целта на възражението е ясна - може би ще се поиска преиграване на финала.
Вероятно още днес шефът на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс ще събере съответните комисии за разглеждане на казуса.