Щангистите от всички възрастови групи на ТСК „Русе“ посрещнаха вчера с аплодисменти в залата на „Ялта“ двукратния европейски шампион за мъже Ангел Русев. На първенството в Тирана Ангел стана победител в двубоя, спечели злато в изтласкването и бронз в изхвърлянето. Неговият клубен съотборник, дебютантът на голям форум Дениз Данев, завърши четвърти в категория до 55 кг. - повече от добро класиране за първо участие на толкова голям форум.
„Много се радвам, че Ангел защити титлата си. Присъствието на състезатели от ТСК „Русе“ в националните отбори през последните години става все по-осезаемо. Щастлив съм, че нашият клуб се споменава като основен център в България“, каза президентът на ТСК „Русе“ и спонсор на тежкоатлетите доц. Кирил Панайотов.
Шампионът благодари на клубния шеф, на наставниците Кръстина и Радослав Атанасови, на старши треньора на националния отбор Иван Иванов и подчерта, че без тяхната помощ не би постигнал тези успехи.
Той получи почетен знак и грамота от областния управител Ангел Станев, а зам.-кметът Енчо Енчев му връчи поздравителен адрес и ваучер за почивка на Слънчев бряг.