Търг за продажба на самостоятелен обект на първия етаж в сградата на СБА на бул. „Ген. Скобелев“ 45 ще проведе Община Русе. За помещението с площ 167,15 кв.м и прилежащите му общи части е определена начална цена от 262 000 лева и депозит за участие от 10 хил. лева. 
През април общинският съвет вече даде съгласие обектът да бъде включен в Годишния план за приватизация на общинска собственост през 2022 г. и на предстоящата сесия трябва да утвърди параметрите за търга.  
Продажбата се организира по искане на д-р Ченко Сотиров. Както „Утро“ вече съобщи, той планира да изгради в помещенията модерен медицински дентален център, в който ще бъдат открити нови работни места за специалисти и стажанти, както и асистенти дентална медицина. Предвижда се към центъра да бъдат привлечени личности, известни в денталната и дерматологична медицина, доказали своя опит и реализация на световно ниво, които да изнасят лекции на работещите дентални лекари, с оглед предоставяне на ефективна и високо квалифицирана услуга на пациентите. Освен консултации и обучение на млади специалисти ще могат да консултират и пациенти.
Намеренията са за обособяване на четири дентални кабинета с модерно оборудване и апаратура за стоматологично лечение и диагностика на европейско ниво, както и за осигуряване на дежурен кабинет за спешна стоматологична помощ в почивните и празнични дни.
Д-р Сотиров е посочил в заявлението си до Общината, че има готовност и екип, с който да бъде изграден високотехнологичен и удобен за гражданите на града и региона Медико-дентален център, който в същото време ще привлече и пациенти от съседни държави. Те ще имат възможността на достъпни цени да използват висококачествени услуги и престоят им ще допринесе за туристическия живот в града.
По искане на частно лице ще се проведе и търг за продажба на едноетажна сграда на ул.“Околчица“ с площ 159 кв. За бившия ОФ клуб наддаването ще започне от 78 075 лева.