Русенският футболист на „Интер“ Никола Илиев изигра феноменален мач срещу „Каляри“. Плейофният двубой трябваше да даде отговор на въпроса кой от двата тима ще играе финална среща от първенството на Примаверата /Елитната италианска лига за играчи до 19 години/ срещу „Рома“. Преди този мач „нерадзурите“ бяха втори, а отборът от Сардиния - трети.
Никола не започна като титуляр, а мачът на гостите от Милано се разви катастрофално - 0:3 през първото полувреме! Тогава румънският треньор на“Интер“ Кристиан Киву прати на терена юношата на „Аристон“ /Русе/ и резултатът не закъсня. Илиев като истински жокер буквално обърна развоя на срещата с градивните си пасове. Отборът му се вдигна, върна един гол, а той даде две асистенции за феноменалното изравняване до 3:3. Към края на мача русенецът стреля от пряк свободен удар и фалцовият му удар намери сглобката на вратата.
Късно снощи тимът на „Интер“ игра финален мач срещу „Рома“.
След този двубой Никола ще се върне в България, тъй като на 5 и 7 юни националният отбор с футболисти до 19 години ще се срещне в София с Босна и Херцеговина в две контролни срещи.