Безплатни обучения в модерни сфери като дигитално рисуване, уеб дизайн, криптовалути и дигитални портфейли, стратегии и техники за развитие в NFT сферата и други ще предложи на интересуващите се младежи „Стартъп Фактори“ в насрочените за 1-14 юли Седмици на дигиталното изкуство и технологии. Участниците ще могат да почерпят опит от професионалисти от Русе, които ще споделят личен опит и ценни съвети.
Програмата включва шест обучителни модула. Програмистът Георги Димитров ще начертае ясна карта с конкретни стъпки и действия, които да следват, за да достигнат участниците до професия програмист.
Работещата от 7 години в гейминг индустрията Петя Бонева ще преподава дигитално рисуване, основни принципи в дизайна, както и стратегии и тактики за развитие в сферата на изкуството и NFT (Non-fungible token).
Специалистът по блокчейн, децентрализирани финанси и криптовалути Павел Петров ще сподели как да си направим дигитален портфейл и използваме децентрализирани приложения.
Бившият инвестиционен банкер в „Голдмън Сакс“ и възпитаник на МГ „Баба Тонка“ Красимир Кехайов ще изгради заедно с участниците стартъп и ще покаже на практика как се сформира и изгражда бизнес. 
Най-малките ще има занятия по създаване на интернет страници и дигитално рисуване.
Седмиците на Дигиталното изкуство и технологии ще завършат на 14 юли с нетуоркинг събитие на сцената на Фестивала Реките на града. В тях ще се включат и представители на ИТ компании от Русе за установяване на контакт и откриване на възможности за летен стаж.