Пишете на английски или френски език и търсите онлайн изява? Искате да споделяте вашите влогърски или блогърски творби с повече многоезични хора? Създавате илюстрации, визуално авторско съдържание и искате да спечелите от това? Възможно е. Как точно - базираният в Русе Бизнесцентър за подкрепа на малки и средни предприятия ще разкаже повече в петък, 3 юни, от 10.30 в залата на русенската библиотека.
Panodyssey е името на нова социална медия, която привлича създатели на съдържание от цяла Европа, съвременни творци, готови да споделят идеите си и да създават екипи, за да постигнат резултати. У нас Panodyssey влиза през Русе и така малко преди изтичането на първата четвъртина на 21 век добавя поредното първо нещо в биографията на Града на първите неща в България. 
„След като повярвахме във възможностите си на глобални граждани и консуматори, време е да защитим създателите на съдържание“, заявяват основателите на платформата в манифеста на Panodyssey.
Така пространството се превръща в отворен, но балансиран европейски дигитален модел, фокусиран върху общия публичен интерес, отвъд политическите или икономически интереси на станали печално известни социални мрежи, на които упорито се налага имидж на социални медии, макар че те нямат никакво собствено съдържание, а само за носители на чужди продукти, мнения и внушения. В центъра на веригата на ценностите и основен мотор стават авторското съдържание и неговите създатели.
Новата социална медия Panodyssey предоставя на творците огромните си възможности напълно безплатно: достъп до голяма публика и до международни екипи, споделяне и коментиране, следване, публикации без реклама... От своя страна регистрираните в медията автори могат да публикуват творбите си за безплатно или за платено четене.
Инициатор на новата медия, която се финансира от програма „Творческа Европа“, е френският стартъп в сектора на цифровото съдържание PANODYSSEY. В консорциума участват 9 партньори от 5 европейски държави.