Парламентарната Комисия по бюджет и финанси организира кръгла маса на тема „Инфлация и икономически растеж. Въвеждане на единната европейска валута в Република България – ползи, предизвикателства и рискове“, съобщи пресцентърът на Народното събрание. 
Събитието ще се състои на 31 май, от 9:30 часа, в зала „Изток“ на Народното събрание.
В дискусията са поканени да участват представители на Световната банка, Международния валутен фонд, Европейската комисия, Европейската инвестиционна банка, Българската народна банка, работодателските организации, синдикати, министерства и неправителствени организации, учени и преподаватели от БАН, СУ, УНСС, НБУ, ВУЗФ и бивши министри на финансите в годините след демократичните промени в страната, се посочва в съобщението. 
Сред темите, които ще бъдат обсъдени, са инфлацията преди войната в Украйна и сега, диференциран подход при прилагане на мерки за справяне с инфлацията, както и системно важни критерии за приемането на страната ни в Еврозоната, информират от пресцентъра на парламента. 
Кръглата маса на тема „Инфлация и икономически растеж. Въвеждане на единната европейска валута в Република България – ползи, предизвикателства и рискове“ ще се излъчва в реално време на интернет страницата на Народното събрание, се посочва в съобщението.