Куриер на ветовски телефонен измамник е заловен в автобус от София за Русе на територията на Великотърновска област с около 9000 евро от две телефонни измами в Солун, Гърция, извършени на 21 и 23 май. Акцията е проведена в сряда от ГД „Национална полиция“, областните дирекции на МВР в Русе и в старата столица и на Окръжния следствен отдел при Русенската окръжна прокуратура, под надзора на районните прокуратури в Русе и Горна Оряховица.
Установено е, че арестувания 35-годишен мъж от Ново село е замесен и в две измами в Горна Оряховица и Русе на 19 април и 2 май. 
По същото време във Ветово е задържан и 28-годишен с 2 регистрации за криминални прояви, за когото има данни, че е извършител на измамите в Гърция. В дома му са открити мобилни телефони, СИМ карти и други вещи, използвани в телефонните обири на оплетени в лъжи  възрастни хора.
По подобен начин миналата седмица в Чехия и България, както и на влизане през границата ни с Гърция, бяха задържани 7 мъже - шестима от Ветово и един от друго населено място, организирали телефонни измами у нас и в Гърция.