Отсечката от ремонтирания път Русе-Кубрат след Тетово, където е границата на Русенска и Разградска област, която се прочу с преграждането й с бетонни блокове, отново буди недоумение.
Импровизираната барикада, която беше направена от пътните строители заради спор с надзора, беше премахната с намесата на областния управител на Разград. В момента обаче в двата края на двукилометровото трасе има знак, който забранява влизането на автомобили. Шофьорите имат избор - или да игнорират знака с риск да получат акт от КАТ, или да продължат да си чупят колите и да си късат нервите по разбития обход. 
По информация на Русе Медиа знаците са поставени от фирмата изпълнител, за да е ясно, че пътят все още не е готов документално, тъй като няма акт 15 и акт 16. От Пътна полиция са наясно със ситуацията и по принцип не се очаква да създават проблеми на шофьорите. И все пак - знаци има и нарушаването им винаги може да доведе до санкции. Затова е добре да има и официална информация, а с такава в момента никой не се ангажира.