Областният управител д-р Владимир Йолов инициира кампания за изграждане на паметник на големия български илюзионист и почетен гражданин на Шумен Антраник Арабаджиян–Астор в родния му град. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация.
На среща в областната администрация на 25 май, от 10:00 часа, ще се обсъдят идеята и възможностите за реализиране на намерението.
На срещата са поканени всички, които биха подкрепили кампанията и искат да се включат в реализацията й, допълват от пресцентъра на областната администрация.          
Тодор Колев е друг роден в Шумен незабравим български артист, който има паметник в областния град. Единственият му паметник в страната бе открит на 11 юли 2014 г., след дарителска акция и средства, предоставени от шуменска фирма за изграждането му. Бронзовият монумент представя артиста в една от най-разпознаваемите му роли - с цигулка и бомбе, а втората част от композицията е филмова лента. Паметникът е до известното в миналото заведение "Казиното", където роденият в Шумен актьор е работил като музикант.