Делегация от Русе се срещна с представители на българската диаспора в Румъния на приема, организиран от българското посолство в Букурещ в чест на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. 
Сред гостите на посланик Радко Влайков бяха областният управител Анатоли Станев, зам.-кметът Енчо Енчев, Русенският митрополит Наум и изп. директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева. С тях бяха още Видинският митрополит Данаил и генералният директор но БТА Кирил Вълчев. Със специално внимание на приема бяха обградени председателят на Демократично българско обединение в Румъния Лука Велчов и българският депутат в румънския парламент Георги Наков. 
От Букурещ Лили Ганчева се завърна с поредно отличие за активната си работа за силно е ефективно трансгранично сътрудничество. На церемония в Музея на селото тя бе отличена със специална грамота за приноса й в популяризирането на множество културни и исторически обекти в двете страни.