Стефан Трайков вкара гола за България U17 днес при равенството 1:1 с Полша, след като влезе през второто полувреме. Роденият през 2005-а година бургазлия в момента играе за Славия, но пък се подвизава на същия пост, на който играеше за Черноморец баща му Стефан Трайков-старши.
Той смята, че българската формация е дала всичко от себе си, но най-важното е, че са спасили честта си.
"Дадохме всичко от себе си. Преди мача треньорът ни каза, че трябва да изиграем този мач за чест, за честта на България. Добре се представихме. Дадохме всичко от себе си. Не можахме да бием, за съжаление, макар да владеехме топката повече, разигравахме. И понеже държахме топката, не се наложи да пресираме толкова. Затова имахме и повече свежест", заяви Трайков пред камерата на БНТ..
За гола – получи се рикошет, видях, че имам пространство и я насочих.
Росен Божинов, защитник на България: "Когато влизам на терена, давам всичко от себе си. И днес беше така. Мисля, че се включих доста добре. Опитахме се да направим всичко възможно и в атака, и в защита. И мисля, че се получи много добре. Наложи се аз да вляза да играя ляв бек, защото нашият титуляр на този пост (Михаил Цонев) беше с проблеми".