Ηападателят на Зенит (Санкт Петербург) и звезда на руския национален отбор Артьом Дзюба напуска клубния си тим. Това съобщи самият той във видеоклип, публикуван в личния си Telegram-канал.
Във виедото Дзюба е облечен с костюм на Дедпул – персонаж от комиксите "Марвел". В същия този костюм нападателят излезе на церемонията по награждаването на отбора му Зенит със златните медали и купата на шампион в Руската Висша лига през сезона 2020/21.    "Много благодаря и специални поздрави на всички мои съотборници от съблекалнята. Без тях нямаше да мога да постигна такива големи и малки постижения. Благодаря на целия персонал на клуба, на треньорите, които работиха с нас, благодаря и на ръководството, че ми дадохте шанс. И се надявам, че не съм ви подвел с играта и представянето си. Благодаря и на "доброжелателите ми за всички комплимент". Винаги сте ме мотивирали да се боря за нещо, някой път се срещахме и на завоите по пистата на футбола. И със сигурност без вас щеше да бъде много скучно ".    "Благодаря и на целия град Санкт Петербург. Наистина заобичах този град и той завинаги остава в моето сърце. Но сега дойде времето да вървим напред. Супергероят тръгва към нови приключения, които ни очакват", добави футболистът.
Малко по-късно и пресслужбата на Зенит потвърди напускането на нападателя и му благодари за времето, прекарано на стадион "Петровски". Тазгодишната шампионска титла за него е четвърта, всичките с клуба от Санкт Петербург.
33-годишният Дзюба е роден в Москва, а странното си име дължи на факта, че баща му по произход от казашката общност в Полтава (Украйна). За националния отбор на Русия има 55 мача и 30 гола.