Треньорът на „Дунав“ Ивайло Кирилов заяви за „Утро“, че някои играчи ще бъдат „превъртени“ за утрешния мач срещу „Лудогорец 3“ в Разград. Срещата ще се играе от 17 часа на един от терените в разкошната база „Гнездо на орли“.
„Ще заложим в началото на някои резерви. Сигурно е, че през второто полувреме в игра ще влязат и титуляри. Все пак трябва да поддържат ритъм до финала за купата на Аматьорската лига срещу „Витоша“ /Бистрица/ на 25 май във Велико Търново“, разкри треньорът.
Централният нападател Йордан Димитров вече тренирал, от вчера в заниманията се включил и халфът Станислав Вълчев.
„Вълчев има да наваксва. Едва ли ще е готов за двубоя с „Витоша“. Единственият отсъстващ e оперираният Преслав Папарков. Вече сме първи в Трета лига, но не бива да допускаме загуба в Разград. Мачът е въпрос на престиж. Искаме да завършим първенството без поражение“, каза Кирилов.
Той се пошегува след въпроса на „Утро“ как ще се процедира с треньорския пост във Втора лига, след като с Мартин Цирков споделят на равни начала дотук работата на наставници. По наредба на БФС в протоколите трябва да се цитират имената на старши треньор и негов помощник.
„Аз ще съм главен мениджър като Алекс Фергюсън, а Мартин ще води тренировките“., засмя се Кирилов в присъствието на Цирков. И добави: „Това да е проблемът. Ще се разберем“.
И двамата имат лицензи, които им позволяват да са старши треньори в отбори от Втора лига.