Мачът за първенство на Североизточната Трета лига между „Лудогорец 3“ и „Дунав“ все пак бе изтеглен за тази събота. Преди седмица дунавци направиха постъпки двубоят да се играе в този ден, но съседите от Разград държаха срещата да се проведе по програма в неделя. Щабът на русенския отбор мотивира искането си с факта, че на 25 май отборът ще излезе за финал от турнира за купата на Аматьорската лига срещу „Витоша“ /Бистрица/ във Велико Търново и че би би било добре момчетата да имат едни 24 часа повече за възстановяване.
Оказа се, че изместването на мача за събота станало с дискретното лобиране на Димитър Димитров-Кулеманс, който не за пръв път помага на „Дунав“ в рамките на правомощията си и без да ощетява никого. Шефът на Областния футболен съвет се обадил в Разград и срещнал разбиране. Двубоят ще се играе от 17 часа.
Срещата едва ли може да се нарече протоколна, въпреки че и „Дунав“, и „Лудогорец 3“ вече няма за какво да играят. Русенският отбор е с 68 точки и си осигури предсрочно влизане във Втора лига. Разградчани са на второ място с 52, но дори тимът да бе водач, нямаше да бъде допуснат до втория ешелон. Интригата е, че ще се срещнат два млади тима с момчета, които диктуват футболната мода в Трета лига. През есента дунавци надиграха своя съперник в Русе - 2:1. Резултатът малко подвежда, защото русенският тим наистина бе по-добър от опонента си и заслужаваше по-изразителна победа.
Както е известно, бившият футболист на „Дунав“ Емил Иванов е част от треньорския щаб на „Лудогорец 3“ и отговаря за кондиционната подготовка.
„Мачът ще се играе на терен 1 в клубната база „Гнездо на орли“. Доколкото знам, достъпът за зрители е с билети на символична цена - лев или два“, обясни Иванов за „Утро“.
Той добави, е се надява на хубав и съдържателен мач.
„В нашия отбор разчитаме на момчета, родени през 2004 и 2005 година. Стараят се, борят се, напредват, всеки от тях мечтае един ден да стигне до първия отбор на „Лудогорец“, каза треньорът.