Измамник от Русе получи окончателна присъда за коварна лъжа, с която години наред всеки месец прибирал такса на живееща в Нидерландия русенка и само слечайността затворила кранчето.
През 2012 година живеещата в Ниската земя Л.С. помолила племенника си да намери фирма, която да охранява със СОТ апартамента й в комплекса на птицекомбината край Червена вода. Младежът посетил офиса на „Шанс 166“ ООД и бил посрещнат от работещия там В.А., който поставил охранителна техника в жилището и всичко било оформено с договор. До декември 2018 година племенникът плащал на В.А. по 20 евро месечно, но когато се върнала у дома, леля му решила да се отбие във фирмата и да плати лично поредната такса. Тогава станало ясно, че договор за охрана на имота няма, а самият В.С. от 2017 не работи във фирмата и е прибрал в джоба си платените от жената през годините 3008 лева.
Районният съд оправдал обвинения в измама В. А., но след протуст на прокуратурата Окръжният съд му дал година и половина условно с 3-годишен изпитателен срок. В.А. обжалвал във Върховния касационен съд, който потвърдил решението и то вече е в сила.