Осъденият доживот от Окръжния съд в Русе за убийство Пламен Парушев от Ветово получи съвсем реален шанс да не свърши дните си зад решетките.
Една от най-тежките присъди 42-годишният тогава Пламен Парушев получи на 7 октомври 2020 година по обвинение в предумишлено убийство. Това е втората му присъда за убийство, след като през 1997 година отново е наказван за отнет живот.
Седем пъти осъжданият Пламен и покойният Илия Александров се  прехранвали както и с каквото намерят, живеели ден за ден и обикновено не пропускали силния алкохолен финал.
Фатален се оказал 20 септември 2018 година, когато осъденият за второ убийство в живота си налетял на бой на Илия, като особено тежки били ударите с дървен кол по главата. Повод за агресията било поведението на Илия към жената на Пламен и мръснишките му подмятания. Битият бил лекуван в болница, дори бил изписан, но на 10 октомври 2018 година починал.
Оттогава се започнаха експертизи каква е причината за смъртта му и месеци наред вещи лица установяваха дали има връзка с побоя. След като по медицински път бе заключено, че именно нанесените удари са довели до издъхването му, през лятото на 2019 година Парушев бе задържан. Неговият прочит на случилото обаче се бе съвсем различен - твърдеше, че просто е ступал Илия заради грозното му поведение, но нито е искал да го убива, нито има вина за смъртта му.
След обжалване Апелативният съд във Велико Търново подвърди присъдата от Русе. Върховният касационен съд обаче я коригира на 20 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Решението е окончателно.