На 11 октомври е второ издание на шоу спектакъла Opera D’amore. Събитието ще бъде в зала 1 на НДК, а специален гост е звездата на звездата от "Великобритания търси талант“ Кони Талбот, която на 7 години успява да трогне до сълзи журито на формата и да стигне до финала, съобщават организаторите.

По думите им световен музикален елит ще излезе на сцената в едно зрелищно визуално шоу - 3D мапинг, интерактивни декори, виртуална реалност и светлинни лазери. Докато изпълнителите са на сцената, реалността около тях ще бъде изградена от интерактивни декори. Зад визията на спектакъла стоят професионалистите от Worldwide FX - една от най-големите визуални компании, работили по големите холивудски продукции, снимани в България. Публиката ще се наслаждава на шедьоврите на Маскани, Пучини, Бизе, Верди и др.
Сред участници в Opera D’amore са Милияна Николич (мецосопрано), чиято кариерата през последните години е на сцените на "Метрополитън опера“ в Ню Йорк, на Операта в Сидни, в Кралския национален театър в Мадрид и др.
Гласът на Сузана Бранкини (спинтов лиричен сопран) е смесица от цвят, сила и динамика, съчетан със страхотно сценично присъствие. Била е на сцената на "Арена ди Верона", театър "Шанз-Елизе“ в Париж и в Националния център за сценични изкуства ("Гигантското яйце“) в Пекин. 
Тенорът Дарио ди Виетри е победител в престижния оперен конкурс Una voce per l’Arena. Гласът му е изпълвал с неподражаемо присъствие "Арена ди Верона“, както и оперните сцени в Кайро, Дубай, Сеул, Анкара, Букурещ, Белград и др. Никола Мияйлович (баритон) е световен носител на Петия международен гласов конкурс на Лучано Павароти, както и отличен с първа награда на конкурса на Марио Ланза. Участва в големите оперни театри на Милано, Верона, Хамбург, Лима, Хавана, Москва, Рим, Виена, Токио, Тел Авив, София и др. В репертоара му са включени над 45 значими баритонови роли от световната оперна съкровищница. В момента е артистичен директор на операта в Белград.

За втора поредна година в Opera D’amore ще се включат Илина Михайлова, Росен Ненчев и Рейналдо Дроз. 
Илина Михайлова (сопрано) - завършва консерваторията "Джузепе Верди" в Милано в класа по оперно пеене на Вилма Борели. Участва в майсторските класове на Джакомо Арагал и Ернесто Паласио. Тя е победител в международния конкурс по оперно пеене "Азлико“ в Комо. Росен Ненчев (тенор) е един от щастливците, избрани за майсторския клас на оперната легенда маестро Хосе Карерас, който неведнъж го определя като свой любимец. Солист на Софийската опера и балет, той е един от най-перспективните оперни таланти на България. Мечтата му да учи с Райна Кабаиванска довежда  Рейналдо Дроз (тенор) от Венецуела в България. В НБУ печели стипендия за обучение в музикалния институт "Веки-Тонели” в Модена. Участва в множество концерти в различни градове в Италия. 
Публиката отново ще има възможността да се наслади на музика на живо в изпълнение на хора и оркестъра на Софийската опера и балет.
С няколко изпълнения на великия тенор Хосе Карерас завърши първият и единствен по рода си спектакъл Opera D`amore в зала "Арена Армеец" на 19 декември 2021 г. На сцената излязоха и Мария Гулегина, Марко Берти, Даниела Дякова, Кирил Манолов, Илина Михайлова, Росен Ненчев и Емил Павлов. Диригентската палка на музикалното събитие пък беше поверена на маестро Давид Хименес, племенник на Карерас.