Младият русенски спортист и филантроп, станал известен с множеството си благотворителни инициативи и с вписани в Книгата на Гинес плувни рекорди Теодор Цветков и пред поредното си феноменално предизвикателство. Заради войната в Украйна той няма да може да осъществи планираното преплуване на Черно море, посветено на борбата със замърсяването му с пластмасови отпадъци. Затова Теодор сменя фокуса, но не и Каузата, която сам изписва с главна буква.
„Дойде времето, в което да споделя с вас нещо изключително вълнуващо! Искам да ви представя новото предизвикателство... поредният връх... продължението на моя път, водещ ме до крайната цел. Елате тази събота, 21 май, за да станете свидетели на това как ще плувам в продължение на 24 часа. Ще направя открита тренировка и докато съм във водата, ще приемам необходимите храни и напитки, а цялото преживяване ще бъде излъчено в моя профил.
С действията си искам да покажа, че да застанете зад мен си заслужава!
Стартът ще бъде поставен в 19 часа на 21 май, в басейна в Спортното училище в Русе, а финалът ще е 24 часа по-късно, 22 май. 
До мен ще бъде д-р Христо Метев - човекът, който ме напътства във всяко отношение. Нищо от това нямаше да бъде възможно без подкрепата на Община Русе, УМБАЛ „Медика-Русе“, Be healty, Rotary club Ruse, SMG, IARS и, разбира се, TEAM TSVETKOV“, написа във фейсбук Теодор Цветков.