„Дунав“ ще играе срещу „Витоша“ /Бистрица/ на финала в турнира за купата на Аматьорската лига. На неутрален терен в Мездра бистричани победиха „Партизан“ /Червен бряг/ с 2:0. След нулево първо полувреме отборът от луксозното софийско село реализира голове чрез Георги Амзин и Христо Димитров. И двете попадения паднаха към края на двубоя, а при 0:1 в 89 минута червенобрежци пропуснаха да изравнят.
Интересното е, че като полеви играч за тима на „Партизан“ се появи бившият вратар на „Дунав“ Станислав Антонов-Станката. Той бе пратен като нападател заради многото кадрови проблеми в отбора от Червен бряг.
„Гледахме мача с колегите Мартин Цирков, Любо Петков и капитана Диян Димов. Станката не само действаше като острие, но при 0:0 можеше да вкара гол. Като цяло тимът на „Партизан“ беше по-добър през първото полувреме. След почивката старши треньорът на „Витоша“ вкара по-млади футболисти, които освежиха отбора и логичното се случи. Играчите на „Партизан“ отпаднаха физически. Те едва успяха да съберат 11 здрави футболисти“, коментира за „Утро“ треньорът Ивайло Кирилов.
Според него тимът на „Витоша“ въобще не е за подценяване.
„Голмайсторът Амзин е играл за юношеските отбори на ЦСКА и „Левски“. С екипа на „червените“ има един мач за мъжкия отбор. Добър футболист! Играта в средата на терена се движи от Емил Гъргоров. Може да е на 41 години, но все така добре чете футбола и е важният човек в конструктивен план. Няма да ни бъде лесно. По моя неофициална информация финалът ще се играе на 24 май в Ловеч или Велико Търново. Ще се борим за този трофей и мисля, че имаме сили да го спечелим“, каза Кирилов.
Той коментира и промоцията на „Дунав“ във Втора лига.
„Работата дотук беше свършена, но трудното предстои. Много от нашите фенове се вълнуват по темата за селекцията. Няма да скрия, че много мениджъри ни предлагат млади футболисти. Ако те не са с ниво над нашите, няма смисъл да разговаряме. Все пак ще допуснем на проби някои от тях. Казвал съм го и преди - трябват ни минимум трима опитни играчи. Истината е, че такива футболисти ще искат пари, а аз не знам нашият клуб какво може да си позволи като финанси в тази посока.  По принцип имаме идеи и наблюдения върху кои играчи като имена можем да се спрем“, обясни Кирилов.
На въпроса колко голяма е разликата в класите на отборите от Трета и Втора лига, той отговори: „Не е чак толкова голяма. Гледал съм доста мачове на отбори от втория ешелон. Ще посоча играта на „Спортист“ /Своге/. Като футбол този тим не е нещо особено, но пък разполага с опитни играчи - знаят как да се подредят, кога да извършат фаул, как да излъжат съперника. Вкарат ли един гол, веднага се прибират и бранят преднината. И ето - точно този невпечатляващ отбор стои стабилно в класирането на Втора лига. При тимове като нашия се набива в очи липсата на рутина. Ако и във Втора лига създаваме положение след положение и ги пропускаме, накрая ще получим гол и мачът ще свърши“.
Кирилов каза още, че „Дунав“ ще играе утре срещу „Ботев“ в Нови пазар без контузените Йордан Димитров и Станислав Вълчев.
„Няма защо да рискуваме в протоколен мач от първенството на Трета лига. Ще се опитаме да ги възстановим за финала срещу „Витоша“ /Бистрица/“, обясни треньорът.