Най-пъстрият майски фестивал на културата предстои тази събота в Русе. От късно следобед до късно през нощта вратите на Историческия музей, Лапидариумът, Галерията и Библиотеката ще бъдат отворени със свободен вход.
19-ата европейска нощ на музеите и галериите предлага повече от 70 събития в залите и на открито в центъра на Русе на площад Батенберг: презентации, изложби, преживяване на изкуство, култура и история, експерименти, игри и просто забавления за малки, големи и по-големи хора.
Както подобава на всяка нощ - програмата продължава до късно. В Художествената галерия най-новата им инициатива „Кино с Кинематограф“ - прожекция на европейски и български къси филми за изкуство започва в 21 часа. Последното събитие в Историческия музей започва час преди полунощ - импровизационният театър „Нощна виЖна в музея“. Късно вечерта сцена Библиотеката продължава на площад Батенберг. Музикалният проект „Преди полунощ с Момо“ на Момчил Михайлов започва в 22 часа, а в последните минути на 14 май шоуто „Магия от огън“ ще сложи атрактивен финал.
На Сексагинта Приста при символичен вход от 1 лев Русе Арт Проджект базар ще работи до 23 часа в съботната музейна нощ.