Първи по-рода си автомат за лекарства денонощно е на разположение на русенци. Машината е инсталирана на бул. „Цар Освободител“ 12, непосредствено пред аптека „Оптима 5“. Собственикът на веригата аптеки „Оптима“ Марияна Иванчева, чиято е идеята за автомата, обясни, че асортиментът ще се променя според сезона.
В същото време вече няколкостотин клиенти на веригата участват в игра с 30 награди, по повод 30-годишнината от създаването на аптеките, която беше отбелязана на 1 април. Сред атрактивните подаръци са десет ваучера за покупка на стойност 20 лева в аптеки „Оптима“, по пет ваучера на стойност 50 и 100 лева за пазаруване в аптеките, пет апарата за измерване на кръвно налягане и пет козметични комплекта.
Тегленето на имената на късметлиите ще започне в 16 часа на 6 юни в „Оптима 5“ в присъствието на свидетели.
Освен това до края на месеца при покупка над 30 лева всички клиенти получават подарък - луксозна кутийка за хапчета, а при покупка над 60 лева  подаръкът е висок клас козметичен продукт. 
Наред с дарителските кампании, които „Оптима“ предприе през изминалия месец, протече и съвместна кампания с клиентите на аптеките. В дарителски кутии бяха набрани и преведени 917 лева по сметката за лечение на 21-годишния студент Андриан, който се нуждае от животоспасяваща операция.