Близо 18 000 лева дала на измамници възрастна майка с мисълта, че спасява дъщеря си.
Във вторник около 8 часа на домашният телефон на живеещата в центъра на Русе 87-годишна жена звъннал „д-р Тодоров“. След няколко подвеждащи въпроса установил, че жената има дъщеря и казал, че точно заради нея се обажда - счупила си лошо крака на три места и се налагала спешна операция и поставяне на златни пирони по 8000 лева единия, за да бъде спасен.
„Сумата е 24 000 лева и сигурно нямаш толкова пари вкъщи, кажи колко имаш, за да ти дадем отстъпка“, обяснил „ортопедът“. Бабата казала, че има само 17 700 лева и мъжът отсреща приел, като казал, че ще изпрати сина си за парите.
След малко на вратата й позвънил млад мъж и тя го поканила да влезе, дори му предложила кафе, но той отказал с обяснението, че трябва да бърза, за да може „операцията“ да започне час по-скоро. 
Следобед дъщерята посетила майка си и измамата се разплела.
Телефонните измамници отново се активираха след отшумяването на пандемията и полицията поднови предупрежденията си към възрастите хора винаги, когато им искат пари по телефона по някакъв повод, бързо да приключват разговора и да се свързват с близките си или да се обаждат на тел.112.