Двама съвсем млади русенци приложили класическа измама за продажби на автомобили по интернет и успели на принципа на тотото - с малки суми, но редовно, набързо да завлекат 6050 лева.
През декември две момчета на 21 и 22 години  обявили в интернет, че продават коли. Основен играч в схемата е 22-годишният А.Д., а година по-малкият И.С. му помагал.
За два месеца на обявения мобилен телефон се обадили 11 купувачи от Русе и страната. А.Д. умело обяснявал на всички, че автомобилите са перфектни и не са за изтърване, но понеже има много клиенти, който иска да резервира избраната кола, трябва да предплати по 550 лева, за да са сигурни и двете страни в сделката.
Парите пристигали, но клиентите така и не дочакали страхотните си нови коли. Така в полицията започнали да постъпват сигнали от ужилените и в края на януари полицаи от Второ РПУ стигнали до А.Д., а той посочил съучастника си И.С.
От признанията на двамата били установени всички измамени клиенти, както и ролята на двамата приятели.
А.Д. е вкаран за постоянно в ареста с разпореждане на наблюдаващия делото прокурор, а И.С., който имал дребна роля в измамите, е на свобода срещу подписка. Обвиненията срещу двамата са за квалифицирана измама, извършена от две лица по предварителен сговор. Ако вината им се докаже, ги чака затвор от 1 до 8 години.