Универсалната русенска атлетка Ясна Петрова ще се завърне в България на 17 май и участва във всички летни стартове за клуба по спортно ориентиране „Истрос“ и по лека атлетика „Русе Кар Моторспорт“. Талантливата състезателка е студентка в САЩ.
„Ясна спечели стипендия по лека атлетика и така започна да учи в един от калифорнийските университети. Профилът й е „Международни отношения“, обясни за „Утро“ треньорката Маргарита Стоянова.
А разностранният талант на Петрова е факт. рез миналата година тя стана първо балканска шампионка по планинско бягане за девойки до 20 години в Румъния, а после спечели златото на първенството на полуострова на 3000 метра гладко бягане в Истанбул. С време 9:46.10 минути покри норматив за участие на европейското в Талин. Ясна е и многократна национална шампионка по спортно ориентиране.
Тя участва през последните месеци и в състезания в САЩ. В последния си старт на 1 май тази година  бяга на турнир във Фресно и завърши шеста на 5000 метра с 16:34.56. Това време е неин личен рекорд.