Малко над 5 000 000 лева е печалбата на „Дунарит“ АД в трудната обстановка за международните пазари за военна техника през 2021 година, каза за „Утро“ изпълнителният директор Петър Петров в навечерието на честванията по случай 119-годишнитата от създаването на военния завод.
През 2021 година дружеството реализира продажби по сключени договори за страни от Африка, Азия и от Европейския съюз в размер над 42,5 милиона лева, но годината беше трудна и по-слаба в сравнение с 2020-а, подчерта инж.Петров.
През миналата година „Дунарит“ е инвестирал около 1,8 милиона лева собствени средства в обновяване на енергопреносната мрежа, оборудването и сградния фонд на предприятието.
Въпреки намалените обеми на работа през миналата година, дружеството успява да съхрани квалифицирания си персонал, без съкращения и без намаляване на месечните възнаграждения. Към момента в предприятието работят малко над 800 души.
Във връзка със 119 години от основаването на „Дунарит“ АД в петък в „ОЗК Арена Русе“ ще се проведе празничен концерт-спектакъл „Лудо младо“ на Деси Добрева.