Сдружението „Ротаракт“ кани всички граждани на Русе да се включат в националната кампания на организацията „Бира за смет“. Целта е екологична - да се съберат възможно най-много отпадъци, които да облекчат природата и да стигнат до инсталациите за сепариране, за да се превърнат от смет в суровини. 
Акцията под мотото „Рециклирай с нас и ела на по бира!“ ще се проведе от 11 часа на 14 май в Парка на младежта, сборният пункт е около Вазата. Тя е подкрепена от Община Русе, която ще осигури транспорта на събраните отпадъци до регионалното депо. 
„За всеки събран чувал с боклук се полага награда - една свежа, студена бира или безалкохолно. „Ротаракт“ клубовете ще се погрижат за осигуряването на консумативи - найлонови чували, ръкавици, дезинфектанти и студенти напитки, разбира се!“, казват организаторите.
За „Ротаракт“ Русе това е и началото на друга наша инициатива - за годината да се съберат нужните 8000 лева за купуване на специално легло, предназначено да нормализира температурата на пациенти, за детското отделение в УМБАЛ „Канев“. На всяко събитие на клуба ще се събират дарения, обявена и банкова сметка за целта: 
Revolut: IBAN: LT95 3250 0869 7853 8710.