Заведения „Медика“ продължават скрининговата си кампания за профилактика на сърдечно-съдовите и лицево-челюстните заболявания и през този месец.
На 14 и 28 май /събота/ пациентите с болка или дискомфорт в гърдите, сърцебиене, загуба на съзнание, умора, отпадналост, сънливост, задух могат да се възползват от скринингов преглед при кардиолог.
Пак на 28 май пациенти, които страдат от новообразувания по лицето и шията, могат да бъдат прегледани от специалистите от отделение по лицево-челюстна хирургия на УМБАЛ „Медика Русе.
За да се възползват от съботните прегледи, пациентите не е необходимо да носят направление. Нужно е само предварително записване на тел.: 0700 20966 в работните дни от 8 до 17 часа. Самите прегледи ще бъдат извършени на третия етаж на болницата на ул. „Рига“ 35. 
По повод Световния ден за борба с хипертонията - 17 май /вторник/ кардиоболницата „Медика Кор“ ще обособи мобилен пункт на Централен общински пазар за консултации с кардиолог, на който ще се измерва кръвно налягане. От него могат да се възползват безплатно всички желаещи между 10 и 12 часа.