Фотографът Мирела Партинова подготвя ново впечатляващо и оптимистично преживяване за русенци. От вторник на площада пред Съдебната палата артистични фотоси ще покажат бъдещите жители на Малката Виена - тези, които предстои да съставят колективния портрет на града в следващите няколко десетилетия. Днес повечето от тези невръстни русенци са още в бебешки колички - но много скоро им предстои да заявят за себе си. Засега обаче една част от тях са в „ръцете“ на професионалния фотограф Мирела Партинова, която с тях подрежда приказни композиции с малки невинни ангели и забавни елфи. 
Своята изложба тя е нарекла „Бебетата на Русе или Шепи бъдеще“. В последните няколко години Мирела се е специализирала в художествена фотография на новородени бебета, бъдещи майки и артистично портретно заснемане. Мирела Партинова вече е показвала няколко изложби, носител е на награди от регионални, национални и международни конкурси по фотография.
На 10 май от 18.30 ч тя ще открие поредната си изложба и символично ще свали от фотосите покритията, които ще прикриват кадрите на паната. В откриването, замислено като малък празник за русенци, ще се включат актрисата от Кукления театър Деница Дончева, студиото за съвременни танци „Фрийдъм“ и младото, но вече добило и международна известното трио от Училището по изкуствата - пианистката Вероника Илиева и цигуларите Преслав Ламбев и Мариан Петков. 
Като творец съм фокусирана върху красотата, нежността и всичко, което би могло да провокира положителни емоции, приемам това за своя мисия, която да изразявам чрез творчеството ми - да карам хората да се усмихват, да се удивляват, да се потапят в онзи красив и истински важен свят, който понякога забравяме, казва Мирела. И уточнява, че изложбата, която се осъществява с подкрепата и на Община Русе, ще остане на централния площад до края на месеца.