Два от стълбовете на възродения „Дунав“ - единият от тандема старши треньори Мартин Цирков и председателят на Управителния съвет капитан на тима Деян Димов бяха в основата на една от най-зрелищните инициативи за честването на 60-годишния юбилей на  Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Проф. Апостол Арнаудов“. Двамата играха във футболна среща между бивши и настоящи възпитаници  на едно от традиционните русенски средни училища, а началният удар беше даден от директорката инж. Надежда Русева. 
„60 години ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“ в Русе изгражда личности в различни сфери, които имат непрекъснато желание за усъвършенстване на своите знания, умения и спортни качества. В живота на всеки възпитаник на гимназията най-хубавите спомени са дните прекарани в училище, класните стаи, физкултурния салон и смехът в коридорите. Благодарим на нашите възпитаници Мартин Цирков и Диян Димов за трогателната футболна среща, която бе част от нашия празник“, казаха по този повод от учебното заведение.
От клуба на свой ред заявиха, че интензивното сътрудничество за привличане на все повече деца към спорта ще продължи. Именно на добрите контакти с училищата в града се дължи увеличението на трениращите в школата на ФК „Дунав“, които вече наброяват почти 400 деца и целта е тази програма да продължи.