Треньорите на „Дунав“ Мартин Цирков и Ивайло Кирилов отчетоха, че отборът на „Саяна“ /Хасково/ е държал повече топката в полуфиналния мач от турнира за купата на Аматьорската лига. Русенци записаха победа с 2:0 и се класираха за финала на надпреварата.
„Срещнахме по-опитен тим. Момчетата играха малко сковано, усещаше се напрежение, но се раздадоха“, отбеляза Цирков пред „Утро“.
„Средната възраст на нашия отбор е 20 години. Тактически подходихме правилно. Видя се обаче, че ако искаме да бъдем конкурентоспособни във Втора лига, трябва да се подсилим с трима-четирима по-опитни футболисти“, заяви Кирилов.
А последната крачка пред „Дунав“ към завръщане в професионалния футбол предстои да бъде направена в неделя. Тогава тимът ще бъде домакин на „Черноломец“ /Попово/. Мачът на Градския стадион хще започне в 17 часа.
„Нуждаем се само от една точка, за да завършим не само на теория, но и на практика на първото място. Разбира се, ние ще играем за победа“, обеща Цирков.
Аут от състава отново ще е централният нападател Йордан Димитров, който е с травма в коляното.
Гостите от „Черноломец“ са своеобразна минирусенска футболна колония. Старши треньор на отбора е Илиян Памуков, който е наставник и в школата на „Дунав“. Бившият и дългогодишен капитан на дунавци Мартин Ковачев носи лентата и на поповския отбор. В защита е юношата на „Дунав“ Мартин Иванов. В средата на терена действа преотстъпеният от русенци Симеон Дочев. В халфовата линия тича Динко Дерменджиев, който, също като Памуков, е треньор в школата на „Дунав“!
Дерменджиев бе автор и на единствения гол при победата на „Черноломец“ с 1:0 в предишния кръг срещу „Ботев“ в Нови пазар. Той се разписа с изстрел от около 30 метра.