Млада жена загуби втора кола в умишлен палеж. Малко след полунощ, в първите минути на настъпващата сряда, е пламнал автомобилът й „Фиат Пунто“, паркиран до блок „Вулкан“ в широкия център на Русе.  При пожара са пострадали и паркирани в непосредствена близост „Фолксваген“ и „Ситроен“. Щети има и по климатици, монтирани на фасадата на блока.
Пострадалата казва се Надя и е социален работник. Пред Нова тв вчера младата жена разказа, че за палежа са й казали съседи, които й позвънили към 0.30 часа. Пред блока имало много хора, част от които изкарали безсъсна нощ.
Нямам конфликти с никого, не дължа пари, не знам защо се случва това, казва Надя.
Тя е част от социалния патронаж и колата е важна за работата й - с нея превозва хора, които имат нужда от медицински грижи и социални услуги.
Сега ръцете ми са вързани, казва Надя.
Фиатът не е застрахован, а тя няма пари да купи нова кола.
Подпалвачът и действията му са заснети от охранителни камери и тя има подозрения кой е той. Определя го като човек от миналото си, но не иска да коментира повече.
Това е вторият неин автомобил, който е унищожен по един и същ начин. В първия случай разследването не е стигнало до злосторника, надеждите са сега записите да помогнат за установяването му.