Костадинов определи провежданата политика от правителството като „антибългарска“

Депутатите от „Възраждане” обявиха „гражданско неподчинение” след приемането на проекторешението за помощ за Украйна. Това обяви на брифинг в парламента председателят на парламентарната група на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов. Той коментира, че за тях това правителство не представлявало българския национален интерес.

НС реши: Оказваме военнотехническа помощ на Украйна

Решението, което беше взето днес, напълно делегитимира това Народно събрание като народно, коментира Костадинов. „Тези хора, които днес гласуваха тук, демаскираха себе си като чуждестранен слугинаж“, каза той. 

„От днес нататък, ние не признаваме това правителство за легитимен представител на българския народ. За нас това правителство не представлява никого другиго, освен американското посолство. Поради тази причина, днес ние обявяваме гражданско неподчинение“, каза Костадинов. 

Той определи провежданата политика от правителството като „антибългарска“ и посочи, че България се превръщала в „плацдарм за война с Русия“. Костадинов обяви, че другата седмица на 11 май организират голям национален митинг. 

„Всеки един българин вижда каква е ситуацията. На този протест ще кажем нашето виждане, заяви Костадинов. България има нужда от нови избори веднага, на които да отидем като на референдум. Всеки един трябва да се определи. Днес шест политически сили се определиха като врагове на България и ще носят отговорност за това, заяви лидерът на „Възраждане”.