Футболистите на „Дунав“ ще играят днес от 17 часа на стадиона в Дряново полуфинален мач от турнира за купата на Аматьорската лига срещу „Саяна“ /Хасково/. При равенство в редовното време веднага ще се премине към изпълнение да дузпи.
Дунавци ще пътуват днес в 13 часа. Аут от групата заради контузия ще е голмайсторът на отбора Йордан Димитров. На линия няма да са също халфът Станислав Вълчев, както и лишеният от права за една среща Димитър Тодоров. Затова пък капитанът Диян Димов и възстановен напълно и ще вземе участие в мача.
„Гледахме на видео двубои с участието на „Саяна“. Отборът на съперника не е никак лош. Димитров няма да води атаката, но затова тък имаме втори централен нападател, какъвто е Александър Кирилов. Искаме да стигнем до финала и да се преборим за трофея“, каза за „Утро“ треньорът Мартин Цирков.
В тима на съперника се срещат любопитни имена. Освен бившите футболисти на „Дунав“ Тейнур Марем и Недялко Хубенов за хасковлии играят опитните Вълчан Танев и Митко Плахов, все играчи със стаж в елита. Водач на атаката пък е нереализиралият се като звезда, но сочен преди години като голям талант пловдивчанин Ангел Здравчев.
В последния си мач преди няколко дни за първенство на Югоизточната Трета лига „Саяна“ победи у дома „Асеновец“ /Асеновград/ с 3:1.
Хасковлии са втори със 70 точки. Водачът „Левски“ /Крумовград/ е със 73.