Двете си най-нови стихосбирки ще представи пред приятели и ценители на лиричното изкуство поетесата Анна Димитрова. „Печат върху камъка“ излезе от печат през 2020 година, а „Съгледвач по ръба“ - преди около месец. И двете книги са издадени от русенското издателство „Анвангард принт“. Илюстрациите на поетичните настроения на авторката са на двама именити русенски художници - поезията в „Печат върху камъка“ се допълва от композиции на Даниел Дянков, а „Съгледвач по ръба“ - от работи на Кънчо Кънев. 
Ковид пандемията отложи представянето на издадената през 2020 стихосбирка, но пък така дава възможност за двойно удоволствие за русенци, които обичат поезията. Впрочем, Ани, която също не бе пощадена от Ковид-19, показва как страданията и коварният вирус могат да бъдат превърнати в литературна закачка - в „Съгледвач по ръба“ тя подрежда цял цикъл „Пандемични“. 
Поетичната вечер ще се състои в навечерието на празника на Русе - на 5 май от 17.30 часа в Художествената галерия на „Борисова“ 39. За двете нови книги на поетесата ще говори критикът Крум Гергицов, а стихове ще прозвучат в изпълнение на актрисата Мариана Крумова.