Нов началник има полицията във Ветово. Пред личния състав вчера директорът на ОДМВР старши комисар Мирослав Дамянов представи главен инспектор Христо Янков. 41-годишният бивш криминалист сменя на поста досегашният началник Михаил Манов, предишен началник на КАТ в Русе.
Христо Янков е роден през 1971 г. в Русе, завършил е Русенския университет „Ангел Кънчев“ през 1995 година, а в МВР постъпва три години по-късно като криминалист в Първо районно в Русе. През 2004 г. напуска, но през 2007 г. отново постъпва в МВР - този път като инспектор в „Териториална полиция“ в районното в Две могили, на което директорът на ОДМВР Мирослав Дамянов беше началник до началото на юни миналата година. Последната длъжност на Христо Янков в Две могили е началник на група Охранителна полиция“.  
Новият началник на полицията в града, известен в цялата страна с изкусните си и безскрупулни телефонни измамници, е преминал редица курсове за обучение и повишаване на квалификацията в системата на МВР и е награждаван многократно за високи професионални резултати.