Русенската фирма с 30-годишна история „ДАР-80“ е поканена от „Общински транспорт Русе“ ЕАД за изпълнител на обявената вчера обществена поръчка на стойност 506 400 лева /422 000 без ДДС/ за изграждане на зарядната база на електрическите автобуси на градския транспорт.
Компанията ще трябва да проектира, изгради и да осъществява авторски надзор на трансформаторните постове и кабелни трасета до зарядни станции за електробусите.
Това е част от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Русе чрез купуване на електрически автобуси и електробуси, спечелен от Община Русе и финансиран с европейски средства. Целта е градският транспорт да стане изцяло електрически и да не изпуска вредни газове във въздуха. В тази връзка на 21 май м.г. Общинският съвет реши, че от юни тази година частните превозвачи няма да бъдат част от обществения транспорт в Русе.
Преговорите с „ДАР-80“ са насрочени за 19 май и се очаква да приключат успешно. След подписването на договора фирмата ще има на разположение 220 календарни дни, за да изпълни поетите ангажименти. Това означава, че работата може да приключи в началото на следващата година.
„ДАР-80“ ООД гр. Русе е наследник на ЕТ „ДАР-80“, която е регистрирана през 1992 г. в гр. Русе. Започнахме трудно, бяхме непознати на пазара, но с много усилия и постоянство в работата успехите дойдоха.  Разработихме инвестиционни планове и започнахме стъпка по стъпка да ги осъществяваме“, се казва във визитката на фирмата, публикувана в официалния й сайт.
Сред клиентите й са добре известните не само на бизнес картата на Русе компании като „Керос България“, „Линамар“, „Нетуоркс“, Мол Русе, „Ирис“ АД и „Кауфланд 2“. Извън региона й се доверяват ДА „Архиви“, „Холдинг Пътища“, Община Несебър и други популярни клиенти.  У