Изглежда невероятно, но е факт - забравена и зашита част от марля в лакетната става е причината за втората операция на звездата в клуба по вдигане на тежести „Русе“ Стилян Гроздев, научи „Утро“.
Миналата година той бе опериран в „Пирогов“ и дори започна с леки тренировки, но болката се обади отново. Така се наложи да бъде прегледан и опериран в друга клиника за втори път, където била открита злополучната марля. Сега европейският шампион за мъже се чувства далеч по-добре и дори започва да се готви с облекчени натоварвания за връщане на подиума.
А ТСК „Русе“ ще бъде домакин от събота на турнир за едноименната купа. В зала „Академик“ на Русенския университет ще излязат нас 70 състезатели от цялата страна. Надпреварата ще е за момчета, за кадети и кадетки до 15 и 17 години.
Възпитаниците на треньорите в „Русе“ Кръстина и Радослав Атанасови са сред фаворитите за първите места в повечето категории.
Междувременно трима състезатели на клуба - Ангел Русев, Надеждай Мей-Нгуен и Денис Данев са на лагер с националните отбори. Те водят подготовка за участие на европейското първенство в Албания.