Над 100 състезатели ще се включат от утре в тестовете за определяне на украинския национален отбор по кану-каяк за юноши и девойки. Вчера на езерото в Николово пристигнаха нови групи от Чехия, Полша и Молдова. След началото на войната Русе посрещна над 50 гребци, които са настанени в Гребната база.
„Гонките в петък ще започнат в 9 часа и ще продължат докъм 18. Така ще е и в събота. Ще стане интересно състезание, украинската школа е повече от добра и е на много високо ниво. Има какво да научим. Гостите ще разчитат на свой съдийски апарат, ще посрещнем вицепрезидента на федерацията Виктор Кузяк. Шефът на централата в Киев не е успял да излезе от Украйна. Като домакини ще се постараем да създадем всички условия за нормално протичане на регатата“, каза за „Утро“ треньорът в „Локомотив“ /Русе/ Евгени Недев.
Той припомни, че сред гостите на езерото в Николово ще бъде двукратният олимпийски шампион в кануто от Украйна Юрий Чебан. Недев загатна, че феновете на спорта в Русе скоро ще научат прелюбопитна новина, свързана с беларуската състезателка на „Локомотив“ Александра Гришина. „Ще е голямо шоу, но изчакайте още малко“, каза треньорът.