За втора поредна година списание „Български предприемач“ и Община Русе в партньорство с Русенски университет ще дадат шанс за изява на предприемачи в единственото по рода си състезание, което има образователен характер и дава реални шансове за реализация на бизнес проекти.
Домакин на състезанието от 13 до 15 май ще бъде РУ, като участниците и зрителите ще имат възможност да се включат и онлайн.
„Започни млад“ е 50-часово състезание за млади предприемачи с много практически елементи. Провеждат се 50-часови събития, които започват в петък вечер с презентации на идейни проекти и събиране на екип. Следва интензивно генериране на идеи и откриване на решения с помощта на ментори, разработване на бизнес модел и създаване на базови прототипи. На финала, в неделя вечерта, се правят демонстрации и презентации в пред широко и много взискателно жури.
Участниците създават работещи стартиращи компании, водят дискусии с бизнес лидери и получават ценна обратна връзка от предприемачи. Това е отлична възможност да се тестват идеи и да се направят първите стъпки за реализирането им. Участието е безплатно, фокусът е върху подпомагане на младите предприемачи чрез образование, популяризация и вдъхновение. Най-добрите проекти, които се класират на финалите получават и множество награди, както и подкрепа за реализация на идеите си. Така образователната игра може да се превърне в съвсем реален бизнес.
Участниците в „Започни млад“ в Русе могат да запазят своите места на адрес https://www.bem.bg/event-details/start-young-ruse2022.