„Независимо какъв съперник щеше да ни се падне, поставената пред отбора цел е атака на трофея“, каза за „Утро“ треньорът на „Дунав“ Мартин Цирков.
На полуфинала в турнира за купата на Аматьорската лига русенският отбор ще се срещне със „Саяна“ /Хасково/. Мачът ще се играе на неутрален терен в Дряново на 4 май от 17 часа. Другата полуфинална двойка е „Партизан“ /Червен бряг/-“Витоша“ /Бистрица/.
„Саяна“ е интересен отбор. В него играят бившите футболисти на „Дунав“ Тейнур Марем и Недялко Хубенов. 42-годишният Хубенов - уважавана фигура от хасковските фенове - обикновено влиза в игра за по 5-10 минути. Водач на атаката пък е юношата на  „Марица“ /Пд/ Ангел Здравчев, който бе играч и на „Ботев“ /Пд/ и навремето специалистите му предричаха голямо бъдеще. Ще е труден мач. До 4 май има време. Нека преди това тази събота да си свършим работата като гости на „Волов“, заяви Цирков.
Отборът на „Саяна“ е кандидат за влизане във Втора лига. Тимът е на второ място в Югоизточната Трета лига с актив от 67 точки. Водачът „Левски“ /Крумовград/, чийто екип носи бившият футболист на „Дунав“ Мирослав Будинов, е със 70.