Турският шофьор Мехмед Йоргуз, който на 11 април рано сутринта се опита да подкупи полицаи на бул.“Тутракан“, се призна за виновен и прие условна присъда и глоба.
Около 7 часа на 11 април 51-годишният Мехмед прередил с товарния си „Мерцедес“ колегите си на кръговото до Свободна зона и регулиращите движението в района полицаи му наредили да изчака реда си на опашката откъм Мартен. Мехмед заявил, че иска да отиде на паркинга на бул.“Тутракан“ и бил пуснат, но вместо това се насочил към граничния пункт. Полицейския екип го последвал с включена сирена и след като го спрял, отново му обяснил къде да изчака реда си. Но и този път Мехмед имал друга идея. Поставил на таблото на полицейския автомобил паспорта си, от който се подавала банкнота от 20 евро и казал на служителите „Бир кафе“, тоест да се почерпят с по едно кафе. Но с това прекрачил не само границите на търпението на униформените, а и закона, затова се озовал с белезници в ареста.
За дадения подкуп на длъжностни лица Окръжният съд осъди тираджията на шест месеца лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок и глоба от 500 лева. 
Присъдата може да се обжалва, но не се очаква това да се случи, тъй като е издадена в поискано от подсъдимия съкратено производство.