Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов използва името на „Дунарит“, за да убеждава в мнението си, че България изнасяла огромни количества оръжие към Украйна, но чрез посредници.
„Тази вечер от летище Варна ще излети отново украински АН-12 за Полша. В момента пред „Дунарит“ има колона от украински тирове, които доколкото зная товарят тротил. Вчера от „Арсенал“ също са товарени огромни количества оръжия. Отиват в Полша и оттам се преразпределят към Украйна, износът не е директен“, заяви депутатът пред журналисти в парламента.
„Новината“ беше подета от много сайтове, но един от тях - Русе Медиа, си направи труда да я провери. И стана ясно, че това е откровена лъжа.
Вчера пред русенския военен завод имаше само един камион за направление, което е търговска тайна, свидетелства изданието и припомня, че за да се извърши каквато и да е сделка от военно-промишления комплекс, е необходимо да се премине през редица контролни комисии и органи, които имат публични сайтове с информация за издадените разрешителни и извършените сделки.
От „Дунарит“ пък уточниха, че всеки, който има право да поиска и получи конкретна информация, може го да направи по съответния предвиден от закона ред.