Дунав мост днес отново ще бъде затворен като част от националния протест на Българска браншова камара „Пътища“ заради неиздължените от държавата пари за пътно строителство, ремонти и поддръжка. Демонстрацията ще започне в 9 часа, а от 11 часа ще бъде затворено кръговото пред граничния пункт. Така беше и преди седмица, когато продестираха работници и служители от „Автомагистрали Черно море“. Отново ще бъде затворен и   пътят Русе-Бяла до разклона за Иваново, където на 13 април протестира пътноподдържащата фирма „Пътинженеринг“.
Седмица по-късно, на 27 април, Русе ще бъде един от шестте големи града заедно със София, Пловдив, Варна, Бургас и Благоевград, в които общ протест срещу високите цени на горивата и плащането на тол такси по второстепенните пътища готвят превозвачите. 
Исканията на осем организации, обхващащи на практика целия бранш, са за 6 месеца да се премахне изискването за биокомпонент в горивата, което ще доведе по поевтиняването им с 10-15 стотинки на литър. Други 33 стотинки на литър според тях ще паднат, ако се въведе 50% намаление на акциза за 6 месеца.
На идеята на регионалния министър Гроздан Караджов да се разшири обхватът на тол системата с включване на второкласната пътна мрежа, браншът отговаря, че „подобно нещо не съществува в нито една европейска държава“.
Подробности за протестите не бяха дадени, но в Русе невралгичният пункт, който привлича искащите да бъдат чути от властта, винаги е Дунав мост.