Артистични светове и цветове, абстрактни кодове на емоции, живописни платна и смесени техники, послания за живот и послания за любов - това е най-краткото описание на „Докосване“. Изложбата на творческия тандем Стефка и Марио Николови бе открита в Доходното здание като част от програмата на Великденския Арт салон, организиран от ОП „Русе арт“ тези дни в Русе.
„Тази изложба е докосване до Необхватното: музиката, литературата, любовта... Чрез изразните средства и с помощта на изобразителното изкуство и поезията... Време ли е за възторг и красота? След като през последните две години над света са хвърлили непрогледна сянка страхът, алчността, омразата, жаждата за власт, които разделиха приятели, семейства, общности и общества... Отговорът е „Да!“. Повече от всякога“, заявяват творците в програмното обяснение на експозицията. Повече от 25 творби показват стремежа към утвърждаване на непреходните универсални човешки ценности.
В експозицията са включени и пет творби на художници от света, чийто творчески път обхваща динамичния период от началото на ХIХ век досега. Основната цел на артистичната среща е Докосването - до нови естетически измерения - на хармония и озарение.
Директорката на русенската Художествена галерия Елена Великова припомни за наградата, която Марио Николов получи от Осмото международно биенале „Изкуството на миниатюрата“ в Русе миналата година.
Актьорската душа на Мариян Савов не издържа на предизвикателството и прочете стихове за джаз и любов, писани през годините от творците.
Артистичният тандем Стефка и Марио Николови са и житейски партньори. От близо десетилетие живеят и работят в австрийската столица Виена.