След срещите в Ирландия и Франция, през изминалата седмица WASAP доведе в ПЧСУ „Леонардо да Винчи“ учители и ученици от Франция, Ирландия и Хърватска. Проектът „WASAP 1to3“ - „Ascending Strength and Ambition on a Path to Wellbeing - 1to3“ или „Устойчиво създаване на път към благополучие в училищната среда“, финансиран по програма Еразъм+, е един от многото, по които училището работи през тази учебна година.  
Целта е у децата се възпита самочувствие, т.е. да харесват себе си каквито са; да се чувстват удобно и интегрирани в училище; да бъдат научени да отхвърлят конформизма; да умеят да уважават различията, независимо дали са физически, умствени или академични. Така стремежът към адекватно приемане на околния свят, скроен в повечето случаи не по техните мерки, ще им помогне да израснат като балансирани и здрави възрастни. Разбира се, това не може да се случи без заразяващият пример на учителите, родителите и средата, в която живеят.
Темата на срещата в Русе бе „Традициите ни обединяват“, която предположи и предразположи домакини и гости към ред приятни занимания. Имаше и танци - по ирландски и български ритмични, и игри на открито в Младежкия парк, където водени от карта и нови приятели, учениците търсеха и намираха цели, докато се наслаждават на напиращата пролет. 
Водени от леонардовци партньорите по проекта се насладиха на средновековната хубост на Басарбовския манастир и усетиха магията на лазаруването в Ново село.  Неизменна част от обичая, пресъздаден специално за тях, бяха автентичните носии и вкусът на домашно приготвените гозби, с които ги посрещнаха хората от местното читалище. 
Пъстрата седмица на WELLBEING гостите продължи с „Вечерта на езиците“, която е традиционна в празничния календар на ПЧСУ „Леонардо да Винчи“. За първи път на сцената излязоха майки и дъщери, пресъздавайки позабравени български обичаи, имаше стихове, полиглоти и самодиви, а в песните и танците участваха всички - без значение колко са големи и от колко далеч са дошли. Така концертът се превърна в тържество на знанието, таланта и умението да споделяш. И това не бе всичко. 
Разходката с корабче по Дунава, не беше просто пътуване по Голямата река и неочакван поглед към града, а съвсем закономерен финал на поредната среща по един толкова жив и полезен проект.  Заключителната среща ще бъде през май в Хърватска и ще бъде посветена на ролята на интернет в живота на младите хора.